het project 2010 tot 2016

In juli 2010 werd in het kader van de Westerparkse zondag de volgende Foreign Language Experience uitgevoerd.

In een donkere kamer, stond een groot scherm waarop nonstop de Foreign Language Experience een video van 8 minuten, werd getoond.  De ruimte was verduisterd. Er stonden tafeltjes met stoelen.  Aan de ingang een bordje met een verzoek om stilte. De bezoekers kregen een papier, pen en een zaklantarentje mee en werden verzocht een reactie op de film op te schrijven. poezie 1e kaleidoscopia JoostDeze reacties heb ik gebundeld in de film Foreign Language Poetry, die weer deel uitmaakt van het hele project.

In 2011 was er een expositie van de schilderijen in de Oranjekerk in Amsterdam.  Een klas van het ROC Jan Ñdes Bouvrie bezocht de tentoonstelling en onderging een Experience op school in een verduisterd lokaal. Deze teksten zijn ook vastgelegd in een video ROC 2011. De Amerikaanse dichteres Gale Fralin maakte in het kader van de International Dreamconference de volgende tekst. video Gale FralinOLYMPUS DIGITAL CAMERA

optocht-2

Afbeelding11-210x300

Er verscheen een artikel in  BRES juni 2011

In de tussentijd maakte ik per schilderij van deze serie videofilmpjes op muziek. Aurora Productions gaf 6 multi media briefkaarten uit.

In 2012 was er een expositie in het ABC Treehouse in Amsterdam (opening). zie artikel op het blog van het American Book Centre

Ook daar bezocht een klas van het ROC de expo en hebben de leerlingen van hun poezie een eigen boekje gemaakt. Dit is in een filmverslag van Marijke Smit vastgelegd.

In dat jaar werd ook het Foreign Language Orakel ontwikkeld. Raadpleeg het orakel op deze site, klik op deze ikoonlogo_orakelAurora Productions uit Noord Scharwoude gaf in 2012 zes briefkaarten uit van schilderijen uit de Foreign Language suite, waarop een QR code is afgedrukt als een link naar youtube, zodat je op je smartphone de bijbehorende video kan zien.briefkaartenIn 2013 was er een expo in het Woodbrooke Hotel in Barchem en in de Kunsthal in Almelo (toespraak door de kunstenaar, leraar Rijksacademie Tilburg, Wim Janssen)

In november 2013 vond er een Foreign Language Experience plaats in een verduisterde kamer  met de leden van de vereniging SOPHIA, een internationale vereniging die het filosoferen bij kinderen wil stimuleren.

Naar aanleiding daarvan is er door klassen van de International School of Amsterdam en door de leerlingen van groep 4 en 5 van de Michiel de Ruyterschool in Amstelveen met de Foreign Language Suite gewerkt in een taalexperiment, Zie Droomcultuur,  een video door de leerlingen met zelfgemaakte muziek o.l.v. Edu Dumassy.guus kiefstschool

Op 2 november 2014 is op de manifestatie één op één Facebook logo 1op1een echt kaarspel voor het orakel in gebruik genomen.

20141103_154703 Foreign Language Oracle FL ilja

sindsdien hebben er verschillende Foreign Language Orakel happenings plaatsgevonden in en rond Amsterdam, waar het orakel door de bezoekers is geraadpleegd.

Het laatste experiment op het Westergasterrein20160605_151742 op 5 juni 2016. Foreign-Language-Oracle